Home » AtyJean » Workshops & Trainingen » 1-op-1 maatwerksessies » De 10 beste apps om je website te verfraaien

De 10 beste apps om je website te verfraaien

Een website maken is één, hoe verfraai je je site daarna?

Hoe vaak lees je het niet: “Maak een website binnen 5 minuten”. Met WordPress is dat zeker mogelijk. Als je een goede provider hebt en je bestelt een zogenaamd hostingpakket, wordt WordPress automatisch geïnstalleerd. Maar dan? Wat ga je erop zetten? Welke apps gebruik je? Welk thema ga je gebruiken enz. Dat kun je leren in de workshops die we geven via AtyJean. Maar om te beginnen, geef ik je hieronder alvast wat tips.

Mijn 10 favoriete (web)apps

Om de zogenaamde content zelf te maken zijn er een aantal apps die je daar heel goed bij kunnen helpen. Ik heb de voor mij persoonlijk 10 belangrijkste gekozen:

 1. Evernote  – Ik sla van alles op in Evernote. Met hun WebClipper kun je ideeën voor je site opslaan naar Evernote als artikel, pagina, schermafbeelding en meer. Je kunt zelfs naar Evernote mailen. Alle belangrijke zaken die ik in de mail ontvang, stuur ik naar Evernote. Teksten voor blogs en websites, maak ik eerst in Evernote en via copy/paste zet ik ze vervolgens in WordPress;
 2. Canva.com – Een webapplicatie waarin ik van alles ontwerp. Van illustraties voor Facebook tot visitekaartjes en logo’s. Zeer gebruiksvriendelijk;
 3. Curio – Een betaalde app waarmee je van alles kunt doen. Mindmaps maken om een website te ontwerpen. Die je dan weer kunt overzetten naar een projectplanning. Sleuth waar je op allerlei zoekmachines kunt zoeken. De prijs is hoog. Maar de mogelijkheden zijn legio en dat maakt het hoge bedrag acceptabel;
 4. Paper53 – Een app voor de smartphone/tablet. Ze verkopen er ook een eigen “pencil” bij. Die heb ik niet. Ik heb wel in een goede stylus pen geïnvesteerd. Dat maakt tekenen wat makkelijker;
  apps en jeanka.nl
 5. Buffer – Hier plan ik mijn blogs en andere berichten in voor Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram. Facebook evenementen inplannen  is nog niet mogelijk. Daar zijn ze wel druk mee bezig. In de gratis versie is het aantal profielen dat je kunt gebruiken gelimiteerd. Voor een ZZP-er is dat voldoende. Via hun ingebouwde app Pablo kun je zelf ook illustraties maken;
 6. Pixabay – Op een website horen foto’s. Op Pixabay kun je ze gratis downloaden. Ze vragen je wel een paar van je eigen foto’s te publiceren. Voor wat hoort wat! Let goed op of je ze ook voor commerciële doeleinden mag gebruiken;
 7. Death_to_the_Stock_Photo – Daar ben ik echt een fan van. Iedere maand krijg ik een nieuwsbrief met daarin gratis professionele foto’s die je overal rechtenvrij mag gebruiken. (Stock Photo’s zijn foto’s waarvoor je moet betalen.) Iedere maand een ander thema;
 8. WordSwag – Een app voor de smartphone/tablet. Heel snel iets leuks in elkaar draaien voor je sociale media of website is met deze app een fluitje van een cent;
 9. Typeform – Dit is mijn nieuwste favoriete app. Als jullie voorbeelden willen zien, klik dan op mijn inschrijfformulieren voor workshops of 1-op-1 sessies. Op hun site vind je nog veel meer voorbeelden. Wat te denken van quizzes die je kunt maken of enquêtes?
 10. Mailchimp – Nieuwsbrieven maak je in Mailchimp. Wat mij betreft nog steeds de beste app. Er is een WordPress plugin zodat mensen direct op je website kunnen inschrijven op je nieuwsbrief.

Koppeling met Evernote is een “must”

De meeste van deze apps hebben iets met elkaar gemeen. Je kunt ze koppelen aan Evernote. Dat is voor mij een voorwaarde. Evernote is mijn archiefkast en ik vind het niet prettig als ik hetzelfde document op diverse plekken moet opslaan. Daarnaast gebruik ik Trello (betaalde versie) voor al mijn takenlijstjes en planning. In de betaalde versie werkt het perfect samen met Evernote. Dus als ik een taak heb, kan ik daar checklists in maken en bijlagen toevoegen vanuit o.a. Dropbox en Evernote. Binnenkort is de koppeling met Evernote en andere applicaties (PowerUps) gratis.  – Vind je je lijsten in Trello of Asana onoverzichtelijk. Koppel je accounts dan aan Bridge24. Zo kun je nog makkelijker filteren en efficiënt werken.

Wil je meer weten of een keer sparren over de mogelijkheden. Schrijf je dan in voor een 1-op-1 sessie bij AtyJean.