Home » Berichten » Kennen jullie Pinterest al?

Kennen jullie Pinterest al?

pinterest-logo1Pinterest, www.pinterest.com, is er al een paar jaar, maar de laatste tijd wordt het steeds populairder. Niet te vergelijken met Facebook, Twitter of LinkedIn. Nee, Pinterest geeft je inspiratie, energie en zoveel ideeën dat je hoofd “op hol” slaat. In het begin wist ik eigenlijk niet wat ik ermee moest. Ik moest erg wennen aan de manier van gebruiken. Nu ben ik er al aardig aan verslaafd en moet mezelf een limiet stellen om erop te mogen kijken. De zondagochtend is meestal mijn Pinterest-ochtend. Met een croissantje, kop koffie en een scherm met Pinterest ben ik uren zoet.

In eerste instantie varieerde de berichten van handwerkpatronen tot doe-het-zelf projecten en knutselresultaten plus veel recepten en mode. Een netwerk waar de dames heel actief op waren en nog steeds zijn.

Nu wordt het ook voor mannen veel leuker om te gebruiken. Recentelijk biedt Pinterest ook zakelijke accounts aan. Zoek maar eens op sociale media, architectuur, auto’s en motoren.

Naast de particuliere “pinners”, zoals de gebruikers van Pinterest worden genoemd, maken bedrijven en bekende personen ook steeds meer borden aan om nieuwe en bestaande klanten aan zich te binden. Voorbeeld hiervan zijn Bol.com, Ikea, VT Wonen, Jamie Oliver, Nigella Lawson, Allerhande (AH), etc.

Pinterest werkt met “pins” en “borden”. Met borden maak je categorieën aan die je zelf kunt bepalen. Pins van anderen die je interessant vindt, publiceer je op één van je borden. Je kunt borden openbaar zichtbaar maken of voor jezelf houden.

Ik zou zeggen maak een account aan en ga pinnen. Zeker weten dat jullie net zo verslaafd raken als ik… Kijk maar op mijn profiel voor meer inspiratie. Pinterest | jeanka.nl

Geef een reactie