Positief met kanker

Er zijn blogverhalen die de moeite waard zijn om te herhalen. Dit is er zo eentje. Geschreven toen ik nog bezig was met mijn behandeling. Nu ben ik nog aan het herstellen. Op 10 mei jl. had ik de laatste chemokuur. Herstellen is eerlijk gezegd moeilijker

dan ziek zijn. Klinkt misschien gek! Eigenlijk is het heel simpel. Je voelt je goed, maar zodra je al een beetje actief wordt, laat je lichaam weten dat het nog bij lange na niet is hersteld. Het verteld je hersenen dat het moe is. En oh wee, als je daar niet aan toegeeft. Ondertussen doe ik 2x per week mee aan een speciale fysiotherapie. Speciaal om vermoeidheidsklachten van (voormalig)kankerpatiënten te verminderen. Ik werk wel dat ik daardoor iets minder moe ben. Het kan beter. Toch meer rust nemen. Oh, wat is dat moeilijk voor zo’n bezige bij als ik.