Home » WordPress » Waarom webdesign in WordPress?

Waarom webdesign in WordPress?

Webdesign in WordPress, steeds veelzijdiger.

Regelmatig krijg ik vragen waarom ik WP gebruik. Die sites lijken toch allemaal op elkaar? Je kunt er helemaal niets mee, toch?

Steeds meer mensen en bedrijven willen een eigen website. Tot een paar jaar geleden werden daar professionals voor ingehuurd. Tegenwoordig willen steeds meer mensen en organisaties  een website laten maken; vaak willen ze daarna zelf de mogelijkheid hebben tot het zelf doen van aanpassingen en eventueel onderhoud.

Niets mis mee! Als je een klein bedrijf hebt of voor persoonlijke reden een website wilt, is WordPress een hele goede keus. De voordelen op een rijtje:

  • Als je geen eigen domeinnaam hebt, kun je een website aanmaken op WordPress.com. Dan zorgt WordPress dat je een internetadres krijgt <jouwkeuze>.wordpress.com;
  • Als je wel een eigen domeinnaam hebt, kun je via je internetprovider WordPress installeren. Dat is WordPress.org;
  • Om te beginnen, kun je kiezen uit een groot aantal thema’s. Wil je een thema met voetteksten of 3 kolommen, grote keuze in kleurencombinaties? Er zijn er duizenden waaruit je kunt kiezen. Allemaal hebben ze een eigen specialiteit. Geschikt voor een fotoblog, lange teksten, combinatie met sociale media. Plek voor advertenties. Noem maar op;
  • Wil je een simpele website, dan zijn de standaardthema’s (thema’s die beginnen met “Twenty”) heel geschikt;
  • Kies je het goede thema dat het beste past bij je ontwerp, dan hoef je niet te programmeren;
  • Je kunt de mogelijkheden uitbreiden door het gebruik van plugins (extensies) of widget (klein programmaatjes). Welke je kunt installeren is afhankelijk van het gekozen thema. Ook daar zijn er honderden van;
  • Het scherm waarin je werkt heet “Dashboard” en is zeer gebruikersvriendelijk en geeft je een goed overzicht van je berichten, pagina’s, reacties op je website en meer.

Heeft WordPress dan geen nadelen?

  • Veel kan ik er niet bedenken. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat je om een site goed te kunnen testen, je pagina’s en berichten moet publiceren.
  • Er is wel de mogelijkheid om – met de hulp van plugins – de site eerst privé te houden en toch te publiceren (onderhoudsmodus). Als de site klaar is, kun je de website openbaar maken.

Ik maakte in 2007 kennis met WordPress en heb het zien groeien in zowel mogelijkheden als in gebruiksgemak.

Heb je vragen, laat een reactie achter of neem contact op. Natuurlijk is het maken van een website ook mogelijk. In WordPress natuurlijk!