Home » Wie ben ik?

Wie ben ik?

Mijn naam is Jeanka Weijens. Ik ben de eigenaresse van jeanka.nl

Na 7 jaar gewerkt te hebben bij een internationaal IT-bedrijf verloor ik mijn baan door de huidige crisis.

Een zeer lange periode van onzekerheid kwam ten einde. Van mijn toenmalige werkgever kreeg ik de laatste paar maanden de kans om aan mijn toekomst te gaan denken. Ik zag een mogelijkheid om een grote wens van mij uit te laten komen.

In 1982 werkte ik in Amsterdam voor een groot ingenieursbureau als secretaresse. Mijn toenmalige baas was dol op de nieuwste technieken en toen hij de Osborne computer ontdekte en daar zijn documenten ging maken, was ik verkocht. Ik mocht van hem het tekstverwerkingspakket gebruiken – Wordstar.

Tijdens mijn Schoevers opleiding heb ik leren typen op ouderwetse typemachines. Er stond één elektrische machine. Daar mochten we om de beurt een les op volgen. Helaas zonder correctietoets. Doorslagen met carbonpapier ertussen waren voor mij een ware ramp. Wordstar heb ik omarmd. In mijn vrije tijd las ik alles wat ik erover kon vinden. Dikke boeken met allerlei formules in het Engels. Secretaresses waren niet de doelgroep.

Daarna kwam de eerste IBM-tekstverwerker. Een giga bak met 6 dikke boeken als handleiding. Geen cursussen. En zeker geen machine voor iedere secretaresse. Ik had het IT-virus te pakken en ik heb het nog steeds.

In de afgelopen 30 jaar ben ik meegegroeid met de ICT. Mijn passie ligt bij de kantoorautomatisering voor de ZZP-er en het MKB. Wat 30 jaar geleden het begin van de pc-revolutie was – zoals ik het noem – zo is het nu met de sociale media. En ook dat virus heb ik sinds 2007. LinkedIn, Facebook, Google+PinterestTwitter hebben voor mij een nieuwe wereld geopend. Met heel veel voordelen zowel persoonlijk als zakelijk. Als je maar genoeg rekening houdt met de gevaren ervan.

Toen ik in 2011 tijdens de renovatie van mijn huis in aanraking kwam met diverse ZZP-ers die iedere keer aangaven geen tijd en interesse te hebben in ICT maar het wel nodig hadden, kreeg ik het idee om een keer iets op te zetten als de tijd daarvoor rijp zou zijn. Die tijd is nu aangebroken.