Bloggen in een enerverend jaar 

Hoe moeilijk het is om te bloggen en tegelijkertijd voor de tweede keer vechten tegen kanker. En dat herstellen net zo moeilijk is als ziek zijn.

Eén jaar van bloggen met ups en downs 

Deze maand is het een jaar geleden dat ik mijn eerste officiële blog publiceerde onder de naam Jeanka’s Blog. De maanden ervoor had ik diverse blogartikelen voorbereid en een planning gemaakt wat ik wanneer en in welke vorm zou gaan publiceren en wanneer ik alles weer beetje bij beetje zou gaan herhalen. 

Precies volgens het boekje dus. Zo hoort dat! Ik adviseer dat ook altijd aan klanten. Plannen, plannen, plannen…  

En toen kwam de klad erin. Nieuwe berichten publiceren lukte niet meer, dus herhalen totdat dit ook niet meer ging. 

Eierstokkanker 

Toen ik vorig jaar begon met mijn blog, stond ik aan het begin van mijn herstel van eierstokkanker. Dat ging lang niet zo snel als ik had gehoopt. Ik ging op een gegeven moment juist achteruit. Ik deed te veel, nam te veel hooi op mijn vork. Althans dat dachten mijn omgeving en ik. “Rustig aan doen, rustig blijven!” 

Niets bleek minder waar. Er was een goede reden voor. Nou ja, goed. De kanker was terug en de tumor was weer agressief. Dus voordat ik het goed en wel kon verwerken, lag ik weer wekelijks aan het infuus. Dan wordt het moeilijk om de energie op te brengen om te bloggen in welke vorm dan ook. 

Online Writers Block” 

Het gekke is dat bloggen op papier wel ging. Vellen heb ik vol geschreven met allerlei ideeën. Dat is dan tenminste nog wat. Als er dan in februari een griep en een flinke verkoudheid bij komt en je bent aan kuren… En tijdens het kuren ben je zo aan het hoesten dat je bijna stikt; ik kan jullie zeggen; makkelijk is anders. Bleek ik allergisch voor 1 van de medicijnen. Nooit last van gehad. Artsen en verpleegkundigen stonden voor een raadsel. Nu weten we wat een effect een verkoudheid en/of griep kan hebben op een kuur, leuk is anders. 

Dit keer had ik minder last van allerlei bijwerkingen. Alleen de bijwerkingen die ik had, waren knap vervelend en werden versterkt door de griep. 3 Weken niet weten wat je moet eten omdat alles naar zwavel of metaal smaakt. Een dag of 5 tijdens het kuren daar kan ik nog wel mee leven. 3 Weken is echt teveel. Ik was ten einde raad. Ik werd soms al misselijk van de geur. Maar mijn maag wilde eten en die paar Alpro puddinkjes op een dag zijn dan echt niet voldoende. Gelukkig, het is alweer een tijdje voorbij en ik kan weer van het eten genieten. 

Begin april had ik mijn laatste kuur. De waardes waren goed. Mijn lichaam reageerde heel goed op de chemo’s. Dat is in deze hele ziekteperiode wel mijn geluk geweest. Letterlijk een kwestie van leven of dood.  

Positief herstellen met EPO 

Nu in de maand dat ik een jaar bloggen vier, sta ik weer aan het begin van een lange herstelperiode van kanker. Anders dan vorig jaar, is mijn lichaam sterker en begin ik weer de energie te krijgen om de gaan bloggen.  

Om mijn herstel te helpen, krijg ik iedere week EPO toegediend. Ja, inderdaad, hetzelfde middel dat wielrenners NIET mogen nemen. Mijn omgeving maakt daar natuurlijk vaak grapjes over. Oh, die Tour de France en EPO. 

De EPO is voor mij een wondermiddel (en legaal). De dosis is niet zo hoog is me verteld, tijdens het kuren bleef mijn energieniveau daardoor redelijk op pijl en na het kuren merkte ik dat mijn energieniveau met rappe schreden vooruitging en nog steeds gaat. 

Een maand geleden de trap oplopen was een gigantische inspanning. Ik wil niet zeggen dat ik nu de trappen op en af ren. Sneller gaat het zeker, vaker ook en ik kan na een paar minuten weer normaal functioneren. Ik heb mijn oncologische fysiotherapie weer opgepakt en ben zelf weer aan het fietsen (eBike natuurlijk). 

jeanka.nl 

Ik heb tijdens dit “blogjaar” ook veel over mezelf geleerd; een aantal beslissingen genomen. Eén daarvan is dat ik gewoon alles onderbreng onder jeanka.nl. Wel zo makkelijk. Alles bijhouden in 1 domein.  

Ik voel me zo goed dat ik plannen aan het maken ben voor het oppakken van de workshops. Vanaf september plan ik weer workshops in voor WordPress en social media. Ook kun je dan weer 1-op-1 workshops bij mij volgen. Dus hou mijn website in de gaten voor de data. Ik ben druk bezig met het maken van een webshop zodat het makkelijk aanmelden is. Plus ben ik nieuwe mogelijkheden van WordPress aan het uitproberen op mijn website. Je moet tenslotte op de hoogte blijven van de mogelijkheden, niet waar. 

Abonnementen websiteonderhoud 

Op veler verzoek werk ik nu ook aan een abonnement voor het onderhouden van websites en social mediapagina’s. Voor de zomer informeer ik jullie via mijn site en social mediakanalen. 

Tenslotte 

Al met al is het redelijk om te zeggen dat dit een zeer enerverend jaar is geweest. Ik hou van uitdagingen, toch zou ik zo’n uitdaging die ik net achter de rug heb, liever niet snel meer meemaken.  

Ik blijf positief en ik ga natuurlijk weer beginnen met bloggen. Dus hou mijn social mediakanalen en website in de gaten voor meer nieuws. Stukje bij beetje begin ik de draad van mijn leven weer op te pakken Ik heb er super veel zin in. 

Op naar een volgend blogjaar. 

Als je dit artikel wilt delen, vind ik dat heel leuk. Zet wel even mijn naam erbij als auteur.