De DigiDiva doet het rustig aan

Bron: Pixabay.com - Licentie CC
Ik kan wel zeggen dat ik de afgelopen jaren veel ervaring heb opgedaan met veranderingen in mijn leven. Ook nu heb ik weer keuzes moeten maken. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik die keuzes kan maken en dat ik ondanks mijn ziekte toch een fijn leven heb.

Mijn leven gaat weer veranderen

De laatste 2 jaar zijn voor mij erg zwaar geweest. De diagnose eierstokkanker heeft eind 2016 mijn leven compleet op z’n kop gezet. In de eerste gesprekken met de artsen werd meteen verteld dat eierstokkanker nooit helemaal te genezen valt. 

Dat heb ik vorig jaar ervaren; ik heb toen opnieuw de zware behandeling ondergaan. Die behandeling was zwaar; maar tumorwaarden waren in het voorjaar wel flink gedaald tot bijna 0. Echter deze zomer waren mijn tumorwaarden weer aanzienlijk hoger en een scan wees uit dat – hoewel erg klein – er weer een tumor werd gezien. We waren er heel erg vroeg bij. Gelukkig maar. Wat betekende dat ik niet gelijk behandeld hoefde te worden. We kregen de tijd om na te denken over de mogelijkheden en ik kon me richten op andere zaken dan beter worden.

Bron: Pixabay.com - licentie CC
Ik heb een engeltje op mijn schouder.

Heel positief allemaal. Ik kon eindelijk zonder chemo’s de afgelopen feestdagen beleven en genieten van een lekker hapje en drankje. Dat was de afgelopen 2 jaren wel anders. Ik kan terugkijken op een fantastische tijd met familie en vrienden. Ik heb genoten!

Mentaal was het vorig jaar een ander verhaal. Ik kwam niet aan het verwerken toe. Als ik de ene klap te boven begon te komen, kreeg ik een volgende te verwerken. Mijn creativiteit verdween als sneeuw voor de zon. Schrijven, tekenen, het lukte gewoon niet meer. Langzamerhand komt het allemaal weer terug. 

De kerstperiode was hard nodig om alles mentaal een plekje te geven. Andere zaken die veel stress veroorzaakten zijn opgelost en ik begin de rust in mijn hoofd en lichaam te voelen. Ook geholpen door de oncologische fysiotherapie, wekelijkse yogalessen en dagelijkse meditatie-oefeningen. Mijn ziekte heeft me veel geleerd over mezelf en hoe ik ermee kan omgaan. Als ik weer behandelingen moet ondergaan dan sta ik er zowel lichamelijk als mentaal sterker voor dan vorig jaar en dat is natuurlijk winst.

De wetenschap dat ik waarschijnlijk weer een aantal behandelingen moet ondergaan dit jaar, vraagt wederom om het maken van keuzes. Mijn activiteiten binnen jeanka.nl komen op een laag pitje te staan. 

Hoe verder met jeanka.nl?

Wat betekent dit?

  • voorlopig geen workshops;
  • ik neem geen nieuwe klanten aan;
  • ik zal alleen nog werkzaamheden doen voor bekenden die mij geen extra stress opleveren;
  • ik ga dingen te doen die ik leuk vind. Ik weet dat er mogelijk weer een moeilijke tijd aan zit te komen als er weer behandeld moet worden. In de tussentijd wil ik zoveel mogelijk genieten van alles om me heen. Het gaat lichamelijk en geestelijk nu steeds beter, daar wil ik nog een tijdje van genieten.

Bron achtergrondfoto Pixabay.com - licentie CC

Eind januari gaan…

… de artsen en ik overleggen hoe we met deze tumor om zullen gaan. Er zijn gelukkig nog genoeg mogelijkheden. Daarnaast is kwaliteit van leven heel belangrijk. (Uitspraak van mijn arts!)

Betekent het dat ik nu achter de geraniums ga zitten? Natuurlijk niet. Nu ik weer wat rust in mijn hoofd heb, wil ik weer gaan bloggen. Onderwerpen te over waar ik wat van vind en waar ik over wil schrijven. Niet alleen over WordPress, maar zeker ook hoe ik omga met mijn ziekte en wat ik allemaal heb geleerd. Of over vrouwen in de techniek. Dat is toch wel een stokpaardje van mij. En alle onderwerpen die ik tegenkom en waarvan ik denk dat ik er een mooi artikel over kan schrijven.

Positief in het leven staan helpt

Bron: Pixabay - licentie CC
Ik voel me steeds beter. De top ga ik natuurlijk halen.

Ik ben positief. Van de afgelopen kuren ben ik heel goed hersteld. Natuurlijk heb ik energie in moeten leveren en mijn conditie zal nooit meer worden gelijk aan die van een gezond persoon. Dat hoeft niet. Ik heb in het afgelopen jaar geleerd hoe ik toch nog veel kan doen als ik anders met mijn energie omga en niet te vaak over mijn grenzen ga. Met die ervaring geloof ik dat ik de kuren goed zal doorkomen. Ik ga er in ieder geval alles aan doen. Ik ben dan wel (chronisch) ziek, ik ben zeker niet zielig. Dus blijf me gewoon volgen op social media en via mijn website.