Doodle van de DAG 2017-001

Ik ga de uitdaging aan! Iedere dag een Doodle

Doodles

Ik heb me iets voorgenomen. Ik ga iedere dag een doodle publiceren. Je kent ze wel; als je in een vergadering zit bijvoorbeeld die saai is. Ik ga dan van die kleine tekeningetjes maken – doodles in het Engels (Krabbels volgens de vertaling van Van Dale).

Waarom ga ik nou iedere dag doodles publiceren?

Heel simpel: ik teken graag alleen moet ik er wel tijd voor maken. Dus dat is weer zoiets dat blijft knagen. Daarnaast wil ik mijn blogs het liefst illustreren met eigen werk.

Als kind was ik altijd aan het tekenen. Kan het wel een beetje; mijn vader en Frans Maas Sr. hebben me het proberen bij te brengen. (Frans Maas Sr. was een bekend Vlissings kunstenaar, bevriend met mijn ouders. Ik noemde hem altijd “opa Maas”. Hij bracht en haalde me vaak op van school. Hij is overleden toen ik in Amerika woonde.)

Tekenen kun je alleen maar leren als je het vaak doet, wordt me vaak verteld. Wees nou eerlijk, tegenwoordig is het niet meer nodig dat alles precies lijkt, je kunt je creativiteit veel meer uiten. Dat ga ik dan ook doen.

Flow Magazine Tekenboek

Vorig jaar heb ik het Flow Tekenboek aangeschaft. Nu ik het nog rustig aan moet doen, heb ik het tevoorschijn gehaald en me voorgenomen elke dag een tekeningetjes te maken. Jullie raden het al. Het voornemen is nog niets geworden. Dan maar “hardere” maatregelen en jullie hierin betrekken. Het is even niet anders, ha, ha…

Aangezien ik niet het typetje ben om me aan de regels te houden, verwacht vooral niet alleen doodles op papier. Als zelf uitgeroepen Digi-Diva probeer ik ook leuke onlineapplicaties uit die hiervoor uitermate geschikt zijn. Of een combinatie van papier en online. En ik zal uiteraard blijven bloggen. Waar ik hiervoor mijn inspiratie vandaan haal? Onder andere uit de kleine geluksmomentjes, die hoe rot de dag ook is, er altijd zijn.

Vandaag de eerste. Ik heb wat gesmokkeld, dit is meer een tekening en ik heb ‘m al eerder gemaakt. Kom maar op met die reacties.

Social media

Publiceren doe ik uiteraard via mijn website en Facebook. Tegelijkertijd zal ik ze ook op Pinterest en Instagram publiceren. Dus kom gerust kijken.

 

Advertenties

%d bloggers liken dit: