Herstel

Eindelijk!

Is het dan toch waar? Kan ik eindelijk aan mijn herstel gaan beginnen?

Mijn laatste kuur heb ik ondertussen gehad en ik voel me redelijk goed. Ik ben de kuur goed doorgekomen en heb weinig last van de bijwerkingen. Op 30 mei aanstaande weet ik of deze kuren en de operatie de rotziekte hebben genezen. Heel spannend allemaal.

Angst

Langzaamaan begin ik te beseffen hoe ziek ik ben geweest en dat ik het ook niet had kunnen overleven.

Daarnaast begint de angst naar boven te komen dat ik het nu wel heb overleefd, hoelang zal het duren voordat het weer terugkomt? Ik weet dat de artsen hun best hebben gedaan om ervoor te zorgen dat ik over een jaar niet weer bij ze op de stoep sta. Garanties zijn er nooit. Ik kan het weten. Bij mijn vader was het binnen een jaar na zijn operatie terug.

Ik troost mezelf en spreek mezelf moed in dat dit alweer 12 jaar geleden is. Sindsdien is er zoveel ten goede veranderd in de aanpak van kanker. En wat eierstokkanker betreft, is de behandeling die ik heb gehad al 9 jaar een succes. Het overgrote deel van de patiënten is meerdere jaren vrij van kanker. Daar houd ik me aan vast.

Internet

Toen ik net de diagnose eierstokkanker had gekregen, keek ik op internet om wat meer informatie te vinden. Ik ben daar heel snel mee gestopt. Als ik alles zou geloven wat ik las, dan had ik nu dood geweest. Ik besloot toen niet meer op fora te kijken en af te gaan op het advies van mijn artsen en mijn eigen gevoel. Als ik nu terugkijk, is dat een goed besluit geweest. Mijn positieve houding zou daar ernstig onder hebben geleden als ik het internet als leidraad zou hebben aangehouden.

Niet dat ik een hekel heb aan het internet. In tegendeel, mijn werk bestaat uit internet; sociale media, webdesign en meer. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet kritisch zou kunnen zijn.

Bucketlist

En wat werk betreft, ook daar ga ik weer over nadenken. Als je ziek bent en je niet in staat bent om te werken, heb je genoeg tijd om te overpeinzen wat je zou willen doen. Ben je op de goede weg? En wat zou je nog meer willen doen? Een bucketlist?

Het eerste punt op mijn bucketlist kan ik afstrepen. Dat was de wens om meer te gaan bloggen. Dat is nu een feit. Ik heb van jullie veel positieve reacties ontvangen. Dat doet me goed. 

Ik heb ook besloten om me minder op webdesign te concentreren en meer op het adviseren op het gebied van sociale media en het schrijven van blogs voor anderen (webteksten en advertorials). 

Daarnaast ben ik wat ideeën aan het bedenken voor onlinetrainingen op het gebied van sociale media en het gebruik ervan en nog veel meer. Op dit moment is dat een goede afleiding van de eventuele zorgen over mijn gezondheid. Het borrelt gelukkig weer van de plannen in mijn hoofd. Dat alleen al, is een onderdeel van mijn herstel. Ik heb er zin in!

%d bloggers liken dit: