fbpx
Digi-Diva met passie voor ICT

Hoe nu verder met mijn passie? Herkenbaar?

Hoe combineer ik mijn passie met mijn ziek zijn. In dit artikel probeer ik hierop een antwoord te vinden aan de hand van besluiten die ik voor mezelf heb genomen.

Passie

Er zijn gebeurtenissen in je leven die je dwingen om na te denken hoe het verder moet en hoe je dat kan en wil bereiken. Hoe kan ik onder ander mijn passie blijven uitvoeren?

Ik heb al heel wat momenten gekend waarin ik mijn leven – soms gedwongen, soms vrijwillig – 180° heb moeten veranderen. Nu beleef ik weer zo’n moment. Ziekte en herstel dwingen mij dit keer tot aanpassen. Wat wil ik, wat kan ik en hoe ga ik wat ik wil doen, inpassen? Allemaal vragen aan mezelf. Voor velen van jullie vast herkenbaar.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat alles wat ik doe, ik nog steeds doe met veel passie. Mijn ziekte en herstel, dwingen mij echter tot het opnieuw inrichten van mijn leven.

Het duurde even tot ik tot de slotsom kwam dat dit door mijn ziekte is veranderd. Het zal nooit meer worden wat het was. Dat is helemaal niet erg. Die acceptatie leidt tot minder stress. Het geeft de nodige rust om op de nieuwe, ingeslagen weg verder te gaan.

AtyJean en mijn blogwebsite

Mijn besluit heeft de nodige consequenties. Zo hebben Atyna en ik besloten de website van AtyJean offline te halen. AtyJean komt op een lager pitje te staan omdat er binnen onze huidige activiteiten en omstandigheden voor AtyJean minder tijd is. Jammer, want we hadden AtyJean graag verder willen uitbreiden om er een uniek concept van te maken. Het is zoals het is.

Daarnaast heb ik de website blog.jeanka.nl ingevoegd in jeanka.nl. In plaats van het bijhouden van 3 websites, wordt dat er maar 1. Meer dan genoeg zou ik denken.

Compleet pakket

In 2016 ben ik begonnen met het ontwerpen van logo’s en coaching van kleine ondernemers om hun communicatie vooral online en ook offline te verbeteren. En in de afgelopen jaren heb ik websites gemaakt en social media-advies gegeven aan allerlei bedrijven. Dat was heel afwisselend en leuk.

Nog steeds zal ik websites maken en adviezen geven. Steeds vaker zullen ze een onderdeel worden van een compleet pakket. Website, advies en planning social media plus huisstijl. Wil je met mij samenwerken, kijk dan even hier.

WordPress

Mijn website bijvoorbeeld zal ik regelmatig aanpassen, ook de lay-out. Iedere grote update van WordPress betekent nog meer mogelijkheden. Ook komen er regelmatig nieuwe plug-ins, widgets en thema’s uit.

Ik probeer ze graag uit op mijn website en laat op die manier aan jullie zien wat de mogelijkheden zijn. Want zeg nou eerlijk, het zien van de mogelijkheden is toch minder saai dan erover te lezen? Ik ben nogal visueel en pragmatisch ingesteld. Dus wees niet verbaasd als je diverse lay-outs ziet op mijn pagina’s of dat ik weer eens aan het spelen ben met kleur. Ik noem mezelf niet voor niets een kleurrijke, positieve Digi-Diva! Laten jullie een reactie achter? Wat vinden jullie leuk en wat niet?

Social media-advies en planning

Datzelfde geldt voor social media. Ik blijf natuurlijk mogelijkheden uitproberen. Hoe werkt het voor mij en hoe kan ik het voor jullie inzetten. Allemaal omdat ik het ten eerste heel erg leuk vind om te doen en natuurlijk om mijn kennis en vooral ervaring aan jullie te kunnen overdragen.

Een stukje van mezelf en de kennis die ik opdoe, zal ik regelmatig beschrijven in mijn blog. Ik heb in het afgelopen jaar gezien dat jullie die stukjes erg kunnen waarderen. Dat doet me goed. Ik vind het namelijk belangrijk dat je de mens achter mijn bedrijf leert kennen. Wie ben ik, waar sta ik voor.

Ik laat me niet klein krijgen

Ik ben begonnen mijn leven aan te passen aan mijn situatie; nog steeds met een heleboel passie. Want het mag dan officieel wel werk heten; voor mij is het een passie.

In mijn hoofd is het nog steeds een heerlijke chaos met allerlei ideeën die ik in de toekomst wil realiseren. Dat zijn er best veel. Ik moet nu leren doseren. En dat is voor zo’n bezige bij als ik niet makkelijk. Maar ik leer het wel en alleen dat leren is al winst.

Wat ik doe, doe ik met liefde voor mezelf en jullie en ik ben nog lang niet van plan ermee te stoppen. Ik laat me door mijn ziekte niet klein krijgen.

%d bloggers liken dit: