Over mij en waarom ik blog

Ik ben jeanka.nl
Ik ben Jeanka, ik ben jeanka.nl. Ik noem mezelf een creatieve, kleurrijke, leergierige en positief ingestelde DigiDiva. Met een passie voor bloggen en alles wat met kleur en illustraties te maken heeft.

Schrijven heb ik altijd al gedaan. Als kind herinner ik me dat ik al lopend naar school droomde van het kunnen lezen en schrijven. De lessen schrijven op de basisschool met een ouderwetse kroontjespen en inktpotje in het tafeltje vond ik fantastisch. Ik deed altijd heel erg mijn best om het zo mooi mogelijk te doen. Daarom ben ik gaan bloggen. Het schrijven van een blog is voor mij een passie.

Nederlands was nooit mijn beste vak op de lagere school en een aantal jaren op de MAVO. Ik was vreselijk onzeker. Toch wilde ik het Nederlands goed beheersen. In mijn examenjaar van de MAVO kreeg ik een andere docent. Eén met heel veel passie voor zijn vak en hij kon het fantastisch overbrengen. Mijn eerste opstel dat ik voor hem moest schrijven vond hij geweldig. Ik wist niet wat ik hoorde. Beetje bij beetje heeft hij eraan gewerkt dat ik meer ging schrijven. Om een lang verhaal kort te maken. Ik ben met een 8 geslaagd voor Nederlands. Later op Schoevers in Tilburg had ik weer het geluk les te krijgen van een hele goede leraar Nederlands. Wat docenten niet allemaal kunnen bereiken. Nu vind ik onze taal heel boeiend en blog ik zelfs.

Ik heb een aantal jaren in het buitenland gewoond en daardoor spreek ik een aardig woordje Engels. Maar wat mij betreft gaat er niets boven het Nederlands.

Vulpen en Filofax

Nu heb ik niet de behoefte om een roman of thriller te schrijven. Mijn dagboek hou ik bij op papier – in mijn trouwe Filofax – met veel kleuren inkt en allerlei stickertjes. Soms verrijkt met tekeningetjes die ik maak met mijn Ecoline pennen en aquarelverf. Misschien ben ik naast een echte DigiDiva misschien nog meer een PaperDiva. Zet me in een winkel met de mooiste schrijfwaren en je hebt geen kind aan me. Hetzelfde geldt voor een boekwinkel. Ik kom er veel te weinig ook al hebben wij in Vlissingen een fantastische boekwinkel die ook de mooiste schrijfwaren en cadeaus verkoopt.

Tegenwoordig heb ik mijn vulpen weer gevonden en weer nieuwe gekregen. Met verschillende kleuren inkt, schrijf ik van alles op in mijn Filofax. Een andere “liefde” sinds 1985. Toen kreeg ik mijn eerste Filofax toen ik voor het bedrijf waar ik voor werkte een Time Management cursus deed. Ik was verkocht! En na 35 jaar ben ik dat nog steeds. Bloggen doen ik het liefst digitaal, maar het schrijven in mijn dagboek doe ik het liefst met een vulpen. Het maakt me intens gelukkig om te voelen hoe de vulpen over het papier glijdt.

Vernieuwingen en ontdekking blog software

Ik was en ben altijd geïnteresseerd geweest in vernieuwingen. Het is daarom niet vreemd dat ik de ICT heb omarmd toen ik daar in 1982 kennis mee maakte. In 2007 kwam ik in aanraking met zowel WordPress – de meest bekende blog software – als social media. Ik was niet direct enthousiast over het sociaal zijn op internet. Ik was ronduit sceptisch. Toen steeds meer bekenden in binnen- en buitenland zich ook gingen presenteren op LinkedIn en Facebook was ik om. Want wat is er nou leuker om oud klasgenoten en collega’s in het buitenland weer terug te vinden en de oude banden te herstellen? Daarom werd ik steeds enthousiaster.

Ziek zijn

En dan is er nog een “dingetje” waarover je al wat hebt kunnen lezen op deze site. Ik ben ziek, chronisch. De tumor gaat niet weg en het is “gewoon” een kwestie van het getemd houden. Dat heeft natuurlijk heel veel invloed op mijn leven in het algemeen. Ik schrijf er af en toe over, niet om zielig te doen. Eén van mijn mantra’s is: “Ik ben ziek, ik ben NIET zielig”. Voor mij is het een manier om de ervaringen te verwerken. En wat ik hierover publiceer, doe ik omdat het in het betreffende artikel past. En heel soms zal ik er een heel artikel over schrijven. Want mijn leven bestaat uit zoveel meer dan ziek zijn.

%d bloggers liken dit: