Parel in Zeeland

Het komt regelmatig voor dat ik het moeilijk vind om inspiratie op te doen om te schrijven of om een oplossing te vinden voor een probleem. Dan helpt het mij altijd om plek te vinden die ik nog niet ken of waar ik heel lang niet ben geweest. Heel vaak komen de ideeën dan vanzelf boven drijven. Zierikzee is in ieder geval voor mij een inspirerende plek om vaker terug te komen.

Inspiratie opdoen in Zierikzee

Soms heb je inspiratie nodig. Om te bedenken hoe je op een structurele manier kan omgaan met je tijd. Bijvoorbeeld: “joh, wat ben ik fit vandaag” om een uur later te concluderen dat je zo vreselijk moe bent en je afvraagt of je niet naar je bed moet gaan. Met andere woorden, er is geen pijl op te trekken. Met die wisselende energie wordt het moeilijk om activiteiten te vinden die je leuk vindt om te doen en die je in je leven kan inpassen.

Brainstormen

Inspiratie opdoen kan op verschillende manieren. Samen met vriendin Bianca had ik het idee opgevat om een plek niet al te ver van huis te zoeken die we beiden nog niet kenden. Daar zouden we dan kunnen brainstormen.

Die plek, die hebben we deze week gevonden. Zierikzee! Bianca was daar in haar jeugd een paar keer geweest. Ik kan me 1 bezoek met mijn ouders jaren terug herinneren en een aantal jaren geleden een bezoek voor werk aan een bedrijf op een industrieterrein.

 

Creatief Zierikzee

Het werd dus tijd dat we Zierikzee gingen verkennen. Ik had er al zoveel over gehoord hoe gezellig het was. Leuke winkeltjes en genoeg restaurantjes om lekker te kunnen lunchen. En dat klopt. Wat is Zierikzee leuk!

Nadat we heel makkelijk een parkeerplek hadden gevonden, zijn we gaan verkennen. Het centrum van Zierikzee is prettig te belopen en onze mond viel open. Wat veel monumenten. En wat een variatie in architectuur. De winkeltjes waren zo leuk. Zoveel creativiteit op zo’n klein oppervlak. Wij werden steeds enthousiaster.

Schrijven op terras, wat een feest

We dronken heerlijke koffie bij “Het Genot”. De bediening was vriendelijk en de sfeer heel gezellig. Leuk die Chesterfield banken als je binnen komt. Daarna besloten we verder te gaan met onze verkenning. Vlakbij viel ons oog op een hele leuke tuin. Het bleek de tuin te zijn van “De Zeeuwse Hemel”. Ik kan me voorstellen dat we daar vaker terug gaan komen. Ik zie mezelf daar al zitten in het zonnetje met mijn Filofax en vulpen, werkend aan mijn blog. Het zonnetje scheen, de wind was ook aanwezig. Jammer dat het te koud was om nu al te kunnen genieten van een hele mooie tuin en terras. Binnen in het gezellige restaurant hebben we genoten van een uitstekende lunch en prima kunnen brainstormen over mijn toekomstige activiteiten.

Het is een echte locatie als je met een paar mensen wilt brainstormen zoals Bianca en ik. In het midden van het restaurant zag ik leuke plekken waar het heel goed bloggen is.

Wat hebben we besloten?

Dat brainstormen heeft wel wat opgeleverd. Ik moet gewoon weer gaan bloggen. Dat wist ik wel. Op papier schrijven en digitaliseren of gewoon op mijn iPad. Dat is eigenlijk wat ik vroeger veel deed. Een inspirerende plek opzoeken en daar mijn dagboek bijwerken of schrijven over een leuke dag uit. Ik mis dat. En zeker nu ik ziek ben, kwam ik daar zo weinig aan toe.

Het is een prima manier om uit huis te komen, mensen te blijven ontmoeten en ontkomen aan de sleur. Sleur daar ben ik super allergisch voor. Geef mij iets nieuws om uit te zoeken, vroeger op het werk een nieuw project, een nieuwe app om uit te proberen. Veranderingen, nieuwe ontwikkelingen. Heel vaak omarm ik ze. Misschien is dat nu juist de reden waarom ik omga met mijn ziekte zoals ik doe. Ik ben gewend om me aan nieuwe situaties aan te passen. Ook nieuwe situaties die ronduit heel moeilijk zijn.

Maar ja, als je geen doelen meer hebt, dan sluipt die sleur erin. En hoe kom je daar dan weer uit. Dat was precies het doel van ons bezoekje. Je hebt mij zoveel geholpen deze week om weer een doel in mijn leven te krijgen. Dankjewel Zierikzee!

%d bloggers liken dit: