fbpx

Laatste aanpassing: 15 juni 2018

jeanka.nl, gevestigd aan Groenewoud 60, 4381 HG  Vlissingen, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in dit privacy statement.

Contactgegevens:

jeanka.nl
Groenewoud 60
4381 HG  Vlissingen
Mobiel: 06 222 100 47
Website: https://www.jeanka.nl

Jeanka Weijens is de Functionaris Gegevensbescherming van jeanka.nl.
en is te bereiken via info@jeanka.nlen 06-222 100 47

Persoonsgegevens die ik verwerk

jeanka.nl verwerkt je persoonsgegevens omdat je gebruik maakt van mijn diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik verwerk:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • E-mailadres

Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door het geven van een reactie bij een artikel, op Facebook, in (e-mail) correspondentie en telefonisch.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die ik verwerk

Mijn website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de onlineactiviteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via info@jeanka.nl, dan verwijder ik deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag ik persoonsgegevens verwerk

jeanka.nl verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van jouw betaling.
  • Verzenden van mijn nieuwsbrief.
  • Je te kunnen e-mailen indien dit nodig is om mijn dienstverlening uit te kunnen voeren.
  • Je te informeren over wijzigingen van mijn diensten en producten.
  • Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken.
  • Je een persoonlijk kaartje te sturen als onderdeel van de klantreis.
  • nl verwerkt ook persoonsgegevens als ik hier wettelijk toe verplicht ben, zoals gegevens die ik nodig heb voor mijn belastingaangifte.

Geautomatiseerde besluitvorming

jeanka.nl neemt wel op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van jeanka.nl) tussen zit. jeanka.nl gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen:

  • Apple Sleutelhanger –Onthoudt al mijn wachtwoorden zodat ik dit zelf niet hoef te doen. Dit programma is beveiligd met een sterk wachtwoord en “2-way authorisation” dat alléén door mij gebruikt wordt. Het voordeel is dat er unieke wachtwoorden mee kunnen worden aangemaakt, hetgeen de beveiliging van documenten ten goede komt.
  • CrowdfireIk gebruik Crowdfirevoor het inplannen van mijn eigen berichten op mijn diverse social mediakanalen. En via Crowdfire heb ik de mogelijkheid om content van andere te delen via mijn kanalen. Crowdfire verzamelt statistieken voor mij over volgers en “ontvolgers”. Daarin wordt de naam van het betreffende account weergegeven. Geen verdere persoonlijke gegevens.
  • DropboxCloud opslag: ik gebruik Dropbox om bestanden waaraan ik samen met klanten(en) werk op te slaan zodat we samen altijd aan de laatste versie werken van een document of voor het opslaan van foto’s c.q. teksten voor op hun website. De kans op verlies van bestanden wordt aanzienlijk verminderd. De Dropbox is goed beveiligd met een sterk wachtwoord en wordt vanaf de kant van Dropbox ook extra beveiligd.
  • Office 365 / OneDrive / Sharepoint– Voor het opslaan verwerken van documenten gebruik ik Office 365 van Microsoft. Zowel online als offline. Deze documenten zijn daardoor goed beschermd en het wachtwoord dat ik gebruik, is alleen voor deze site in gebruik.
  • Factuursturen.nl– Voor het maken en versturen van facturen, offertes en overige diensten binnen de applicatie. Om gebruik te maken van bepaalde functionaliteiten en het waardborgen van een veilige omgeving binnen Factuursturen.nl de mogelijkheid gegeven verschillende gegevens te verifiëren zoals KvK-nummer en IBAN.
  • MailChimp(e-mailmarketingsysteem) – Verzenden van mijn nieuwsbrief. In dit systeem staan alleen de noodzakelijke gegevens zoals naam, e-mailadres en soms de url van een website. Tevens wordt er expliciet toestemming gevraagd of je op de nieuwsbrief geabonneerd wilt zijn. Voor de algemene e-maillijst, blijft je e-mail bewaard, tot je jezelf uitschrijft van de lijst.
  • Telefoon– Op mijn mobiel sla ik telefoonnummers op van mijn klanten waarmee ik een langere tijd een samenwerking aan ga of waarbij we op afspraak telefonisch contact hebben. Indien ik gelinkt ben met personen via social media, synchroniseer ik de contactgegevens. Dit zijn gegevens die door de persoon in kwestie zelf zijn vrijgegeven.
  • Microsoft Office 365 / Outlook– Het is heel goed mogelijk dat er per mail documenten gestuurd worden ter ondersteuning en feedback. Deze documenten worden voorzien van feedback en teruggestuurd. Mijn mailbox wordt één keer per jaar opgeschoond, alle informatie en contactgegevens die niet meer noodzakelijk zijn, worden verwijderd.
  • ManyChat– Een Facebook Messenger bot met als doel interactie aan te gaan met bezoekers op mijn Facebookpagina. Een chatbot is een vooraf door mij gemaakte conversatie die automatisch verloopt. Aan de hand van de vragen die gesteld worden krijgt de bezoeker precies die informatie waar behoefte aan is.
    Uitschrijven is op elk moment mogelijk.
  • WordPress plug-ins, widgets, thema’s – Deze zorgen ervoor dat mijn website precies datgene doet wat hij moet doen. Deze worden door mij, of in opdracht van mij, geïnstalleerd. De plug-ins, widgets en thema’s die een koppeling hebben met een extern systeem, zijn in deze privacy statement opgenomen (deze lijst).
    Er is geen één algemene privacy statement voor deze items. Iedereen kan in principe een plug-in, widget of thema maken. Ik gebruik alleen widgets, plugins en thema’s die beschikbaar zijn in de WordPress store. En installeer updates daarvan z.s.m. zodat mijn site zo veilig mogelijk is.
  • WordPressWordPress is een open source platform. Het thema van mijn website is gebouwd in WordPress. WordPress heeft minimaal 3 keer per jaar een grote update, daarnaast zijn er tussendoor nog diverse kleinere updates. Mijn website wordt automatisch geüpdatet waardoor hij altijd werkt met de laatste veiligheidseisen.
  • Google Analytics– Deze statistieken geven mij inzicht hoe mijn website bezocht wordt, welke artikelen het goed doen en op welke manier bezoekers mijn website binnenkomen en verlaten. Op basis van deze gegevens maak ik nieuwe content die aansluit bij de behoefte van mijn bezoeker. Tevens pas ik mijn website aan zodat de gebruikersvriendelijkheid en de ervaring geoptimaliseerd worden.
  • Facebook pixel– Een Facebook pixel is een stukje code die op mijn website geplaatst is om meer te weten te komen over mijn doelgroepen. De doelgroepen kunnen hierdoor gemeten, geoptimaliseerd en ontwikkeld worden voor mijn Facebook-advertentie.
  • Xel Media hosting– De hosting voor de website van jeanka.nl wordt gehost door Xel Media.
    Xel zorgt er ook voor dat er een back-up beschikbaar is van mijn sites.
  • CleanMyMac3 & Sophos– Mijn computer hou ik schoon en updatet met CleanMyMac3 voor het verwijderen van oude bestanden. Sophos beschermt mij tegen virussen malware.

Hoe lang bewaar ik jouw persoonsgegevens?

jeanka.nl bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Ik hanteer de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Basis persoonsgegevens zoals hierboven beschreven (zie persoonsgegevens) zullen maximaal 7 jaar worden bewaard. De reden hiervoor is dat de belastingdienst vraagt om alles 7 jaar te bewaren. De gegevens worden na deze 7 jaar verwijderd en vernietigd.
Overige gegevens bewaar ik 1 jaar, daarna worden ze verwijdert.

JetPack en Facebook Pixel

jeanka.nl maakt gebruik van JetPack (Automattic/WordPress) en Facebook Pixel om te analyseren hoe de website wordt gebruikt en hoe effectief de advertenties via Facebook zijn. Via JetPack verzamelt jeanka.nl bijvoorbeeld gegevens over het aantal gebruikers dat de website bezoekt en vanuit welke pagina ze zijn doorgestuurd naar mijn website. De gegevens die ik hierbij verzamel bevatten geen persoonsgegevens en zijn op geen enkele wijze te herleiden naar individuele gebruikers.

Voor het verzamelen van gegevens van JetPack wordt er een javascript tracking code op mijn website geplaatst die informatie naar Automattic (WordPress) verstuurd naar de servers van Automattic, o.a. in de Verenigde Staten.

Delen van persoonsgegevens met derden

jeanka.nl deelt jouw persoonsgegevens alleen met derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluit ik een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. jeanka.nl blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Daarnaast verstrekt jeanka.nl jouw persoonsgegevens aan andere derden alléén met jouw nadrukkelijke toestemming.

Wie zijn deze derde partijen?

  • Denk bijvoorbeeld aan een fotograaf, een illustrator of een specifieke tekstschrijver. Alléén als dit een toegevoegde waarde heeft én als jij hier nadrukkelijk schriftelijk toestemming voor geeft.
  • Mijn accountantsbureau die voor de administratie voor de belastingdienst verzorgd.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die ik gebruik

jeanka.nl gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. jeanka.nl gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaats ik cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat ik op maat gemaakte content en advertenties kan aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan mijn website heb ik je al geïnformeerd over deze cookies en heb ik je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Afmelden voor cookies

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door jeanka.nl en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou in mijn bezit heb in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@jeanka.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

jeanka.nl wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe ik persoonsgegevens beveilig

jeanka.nl neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met mij: info@jeanka.nl

jeanka.nl beschikt tevens over een goede firewall. Alle verbindingen naar de website van jeanka.nl via desktop, laptop, tablet of mobiel gaan via een beveiligde SSL-verbinding.

Vragen over deze privacy statement?

Heb je vragen n.a.v. deze privacy statement schroom dan vooral niet om contact met mij op te nemen!
Mail: info@jeanka.nl
Mobiel: 06-222 100 47

Ik doe mijn uiterste best om niet alleen wetmatig maar vooral ook in jouw belang, jouw gegevens te beschermen.

%d bloggers liken dit: