WordPress

Wat is WordPress? Ik leg je in het kort uit wat WordPress is en waarom ik er zo enthousiast over ben.

Wat is WordPress nou precies? WordPress (WP) is een zogenaamd “Content Management Systeem” ofwel CMS. In een CMS kun je een website bouwen, heel simpel gezegd. WP is een populair CMS.

Een website bouw je in principe in een programmeertaal, HTML. In een volgend bericht zal ik je daarover iets uitleggen. CMS-systemen zoals WP leggen een laag over de programmeertaal waardoor technische en programmeerkennis niet nodig is. Dat is waarom ik zo graag met WP werk. Ik heb het zien groeien sinds ik in 2007 kennis maakte met een systeem waar ik later mijn werk van zou maken.

Op dit moment wordt ongeveer 30% van alle websites wereldwijd in WordPress gebouwd. WP is sinds 2003 uitgegroeid van een simpel blogprogramma naar een zeer geavanceerd “bouwprogramma” voor websites.

Automattic, het bedrijf achter WordPress is de wereldwijde blogcommunity niet vergeten. Daarom bestaan er 2 versies van WordPress. WordPress.org voor het bouwen van websites met je eigen domeinnaam. En WordPress.com waar je een blog kunt aanmaken. Waar WordPress is begonnen. Klik hier voor meer info over WordPress

 

%d bloggers liken dit: